Andre Meiresonne

Laat het me weten als het tegenzit. Als je er doorheen zit. Als je het niet meer weet. Laat het me weten als je producten uit de schappen verdwijnen, als je subsidie wordt ingetrokken of als je in de peilingen op nul staat.

Want als het crisis is kun je wat aan mij hebben.

Uit eigen ervaring weet ik: een crisis is naar, maar het hoeft niet erg te zijn. Je kunt er beter van worden. In een crisis wil iets tevoorschijn komen, onderaan de trap ligt een cadeau. Ik help je graag om het te vinden.

Crisis en transformatie, mijn nieuwe boek VRIJ! gaat erover.

Sinds 2001 werk ik zelfstandig als trainer, coach en adviseur en treed ook op als spreker, dagvoorzitter en gespreksleider. Ik ben verbonden aan diverse organisaties voor opleiding en ontwikkeling (de Baak Management Centrum VNO-NCW, Bout & Partners, o.m. als docent Ik en de Anderen).

Ooit ben ik opgeleid als bestuursjurist. Twintig jaar gewerkt in de communicatie, sponsoring en marketing - bij en voor grote en kleine, profit en non-profit organisaties, nationaal en internationaal, w.o. KPN en Weleda.

Regelmatig schrijf ik over maatschappelijke ontwikkelingen, politiek, bestuur en leiderschap - in dagbladen als NRC, Trouw en het Financieele Dagblad. Op mijn bloggerweblog kun je deze artikelen vinden. Ook ben ik columnist bij het Tijdschrift voor Management Development en live bij het Reuring!Café in Den Haag.

Steeds vaker word ik gevraagd als spreker. Onderwerpen zijn uitgesprokenheid, authenticiteit, plezier in je werk, het nut van crisis en transformatie als opbrengst, verandering van binnenuit, inspiratie en zingeving. Om dat goed te laten verlopen ben ik verbonden aan Speakers Academy.

De laatste jaren heb ik veel mensen geïnterviewd. Voor magazines en websites, steeds vaker met video-opnamen. Gesprekken waarin we de diepte ingaan, op zoek naar wat de ander nou echt drijft en werkelijk van belang vindt in werk en leven.

En van wat ik zoal zie en tegenkom maak ik met m’n mobieltje af en toe een kiekje

Tell a friend
 1. Wat is googlen toch leuk! zo kwam ik ook op jouw site en zal deze doorgeven aan anderen. Ook ik heb een boek geschreven dat eerdaags uitkomt en over relatiecrisis gaat: (echt)scheidingen en omgangsregelingen. Dit boek gaat over de zoektocht om collega-ouderschap na een scheiding te bereiken. Ik ben dus (ook) op zoek naar ambassadeurs om de boodschap die mijn boeken vertellen uit te dragen. Wat ben ik toch brutaal, maar ooit in mijn grijze verleden zei een neefje ‘mensen die vragen zullen worden overgeslagen, maar mensen niet zwijgen zullen ook niets krijgen”, dus dan maar brutaal.
  Mag ik je verdere informatie sturen wanneer mijn boek uitkomt?
  Groetjes,
  Jocelyn Weimar

  Reactie door Jocelyn Weimar — 06/05/2014 @ 21:35

 2. Ik zit er even door. Ik heb al heel mijn leven het gevoel dat ik niet meetel, en dat mensen niet blij met me zijn. Voor mij is het heel belangrijk dat ik het gevoel heb dat ik nodig ben. Of soms erger op momenten dat er iets gepresteerd moet worden dat ik het niet kan of voor elkaar krijg en dat mensen naar andere personen gaan zoeken. Ik zou zo graag iets willen presteren voor mijn ouders dat ze nu eens trots op me kunnen zijn, zo van dat heeft hij toch mooi voor ons gedaan. Voel me erg eenzaam, heb nooit iets bereikt in het leven op eigen kracht. Heb in mijn leven vaak meegemaakt dat ik keer op keer afgewezen werd of gepest werd op mijn uiterlijk, daardoor wil ik geen liefde meer in mijn leven. Uit angst weer gekwetst te worden. Ik weet dat liefde hetzelfde is als gekwetst worden. Niet een keer maar keer op keer. Ze zeggen liefde kan niet kwetsen, dat is onzin. Het is frustrerend als anderen bij jou komen uithuilen, maar als jij wilt huilen het altijd in je eentje moet doen omdat je niemand mag hebben. Alsof ik een besmettelijk ziekte heb en niet aangeraakt mag worden. Eerst krijg moeder van een autistisch kind de term koelkastmoeder, dan koelkastkind, dan ineens heet het autisme. Dan gaan we zeggen dat mensen met autisme niet van aanrakingen houden, of ongeschikt zijn als partner. Allerlei flauwekul om mensen kapot te maken en belachelijk te maken. Ik weet al een hoop over autisme dat 90 procent niet klopt en geen enkel persoon met autisme hetzelfde is. Stop er maar een pil in dan denken we dat alles opgelost is,maar zo werkt het niet. Zo hoort het niet. Niemand die mijn pijn begrijpt, niemand die begrijpt dat ik gewoon kapot gemaakt word door de psychiater. Want daar heeft heel Nederland een abonnement op. Als we het niet meer weten dan moet je naar de psychiater of de dokter. Het klopt niet, maar het is wel zo. Ergste wat ik in Nederland vind is die zogenaamde lolligheid om tragische dingen, ontslag, werkeloosheid, psychose, opname, etc. Dat Nederlanders daar om gaan zitten lachen geeft al aan dat het raar volk is die Nederlanders. Het meeste waar ik me om erger is dat je in dit land alleen maar mag klagen om mee te tellen. Als je vrolijk bent, dan zou er iets aan de hand zijn. Nee, hoor ik ben gewoon vrolijk, maar dat mag van de gemiddelde Nederlander niet.

  Reactie door Anoniem — 02/05/2019 @ 21:26

Plaats een reactie